Menu
当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 文化空间 > 苏大群作品

开亮高新第七幼儿园

29695 2020-12-29T15:33:26 20 [佳作]
设计师: 苏大群
作品类别:文化空间
开亮高新第七幼儿园说明:

项目地点:陕西省安康市

项目面积:2922㎡

项目名称:开亮高新第七幼儿园

主案设计:李娜、纪翠红

效果图深化:黄甲碧、唐艳红

施工图深化:张玉鸽、张世乐

服务内容:景观设计、室内设计、VI设计

设计说明:

设计之初,设计师紧密结合了建筑优势和密斯范德罗“少即是多”和“流动空间”的理念,旨给孩子们构建多元化的学习环境。在高密度的住宅高层包围之下,配合新的社区环境,积极营造自由开放、自然灵活的舒适教学空间。

设计师为了创建一个儿童与教师能共同探索、玩耍与生活、学习的多功能空间。将原有的四层空间,进行了动线梳理,将一层与顶层空间创建具有多种关联的一个共同主题:玩+乐;二层为教学区;三层为活动区。

大厅的构建中,设计师在一个大型的白色空间内插入了一系列由松木和桦木打造而成的家具构件。最大限度地将自然光线引入了室内,大厅为一棵树的演化,利用木头的温润感创造出让人温暖安心而阳光的氛围,给孩子们营造出出一个明亮、宁静而充满安全感的教育空间。

延展的格栅保障了儿童的安全性,也增加了空间的秩序感;对于在廊道上的孩子来说,是探索的旅程;孩子也可以透过开敞的侧天窗与中庭内的小伙伴交流,形成有趣的互动。

针对残障儿童,设计师将触摸感知的设计运用到空间,经过孩子们对形状以及颜色的对应训练,培养孩子们的手眼协调能力。

 

Project location: Ankang City, Shaanxi Province

Project area: 2922 M2

Project Name: Kailiang hi tech No.7 kindergarten

Main design: Li Na, Ji Cuihong

Effect picture deepening: Huang Jiabi and Tang Yanhong

Deepening of construction drawings: Zhang Yuge and Zhang shile

Service content: landscape design, interior design, VI design

 

Design outline:

At the beginning of the design, the designer closely combined the architectural advantages with Mies van der Rohe's concept of "less is more" and "flowing space", aiming to build a diversified learning environment for children. Surrounded by high-density residential high-rise buildings, with the new community environment, actively create a free, open, natural and flexible comfortable teaching space.

In order to create a multi-functional space for children and teachers to explore, play, live and learn together. The original four layers of space are sorted out, and a common theme is created between the first floor and the top floor space: play + play; the second floor is the teaching area; the third floor is the activity area.

 

In the construction of the hall, the designer inserted a series of furniture components made of pine and birch in a large white space. The natural light is introduced into the room to the maximum extent. The hall is the evolution of a tree. The warm feeling of wood is used to create a warm and comfortable atmosphere of sunshine for children to create a bright, quiet and safe education space for children.

The extended grille ensures the safety of children and increases the sense of order of the space; for children in the corridor, it is a journey of exploration; children can also communicate with their partners in the atrium through the open side skylight to form interesting interaction.

For disabled children, designers apply the design of touch perception to space, and train children's hand eye coordination ability through corresponding training of shape and color.

鸟瞰图

鸟瞰图

户外活动平台

户外活动平台

户外活动平台1

户外活动平台1

相关设计案例
免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963
本文作品源自:
  • 苏大群
  • 陕西-西安
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>